Proiect Ucraina

Proiect Ucraina

Anul 2022 ne-a adus noi posibilități de ajutorare a semenilor.
Războiul din Ucraina a gonit spre teritoriul țării noastre, ucraineni plini de teamă și lipsiți de speranță, în special femei și copii.
Situația lor ne-a afectat și pe noi. Totuși, suntem bucuroși că, am găsit resurse și parteneri cu care să ne asociem și să putem să oferim sprijin acestor persoane, pentru o perioadă.
Primii care au beneficiat de atenția noastră, au fost COPIII, cu care avem întâlniri în cadrul cărora desfășurăm activități diverse, jocuri și lecții specifice vârstei. În vara anului 2022, le-am dat posibilitatea să participe la o tabără pentru copii.

Pentru copiii preșcolari ucraineni am înființat o grădiniță unde copiii pot participa la activități educaționale sub îndrumarea unui cadru didactic ucrainean cu experiență.

ADOLESCENȚII ucraineni sunt o altă categorie de persoane, care tânjesc după ajutor. Adolescența este prin definiție o perioadă marcată de multiple provocări. Acestor provocări li s-au mai adăugat și temerile legate de război, traumele provocate de despărțirea de familie, în special de tată, problematica viitorului. Suntem aproape de ei prin faptul că organizăm pentru ei, ieșiri, excursii, tabere și, oferim consiliere individuală.

FEMEILE ucrainence și familiile lor au primit ajutor și susținere în această perioadă. Au fost sprijinite material, au fost acoperite nevoile lor personale și ale copiilor lor, au beneficiat de servicii medicale, stomatologice. Pe lângă acestea, au găsit un sprijin moral, suport și consiliere pentru a putea traversa această perioadă de criză. Am organizat diferite întâlniri speciale pentru ucraineni, pentru ca să le dăm posibilitatea să socializeze și să-și poată împărtăși durerea ”pe limba lor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut