Conferința ”Viața mea, …, încotro?!?”

Conferința ”Viața mea, …, încotro?!?”

Adolescența și tinerețea timpurie sunt etape ale vieții, cu multe întrebări , fericiri, frustrări, exuberanță și abisuri nesfârșite. În această perioadă, copilul, în ascensiunea lui spre maturitate, se întreabă: ce va fi cu viața mea, încotro să o apuc, ce profesie să aleg, cu cine să mă căsătoresc, să-L aleg pe Dumnezeu să umble cu mine la pas, sau ”mă descurc și singur”.

Există extreme:

Tineri care privesc cu optimism spre viitor, știu sigur că vor deveni medici, avocați, profesori, au suficientă susținere din partea părinților care trăiesc într-un confort material, sunt suficient de slabi sau grași și destul de inteligenți

Sau

Corigenții, ”habar n-am ce o să mă fac”, apaticii, veșnic boring,cu părinți divorțați, care pozează că ar avea, dar care în realitate, au doar pentru azi.

Există și medii, bineînțeles. Dar, indiferent din ce categorie fac parte tinerii, succesul vieții lor constă în:

În felul acesta, au fost încurajați adolescenții invitați la Conferința ”Viața mea, …, încotro?!?” organizată de Asociația Benita, în data de 13 februarie 2024. Ne-am bucurat să ne revedem, cu unii să ne cunoaștem, să discutăm, să ne distrăm și apoi să servim masa împreună.

90% din educație este încurajare.”

                                                            Anatole France

Sari la conținut