Tanzania

Cum a început?

În anul 2005, Lidia Murza, președinta Asociației Benita a cunoscut-o pe Sharon Anson, reprezentanta organizației Grassroots Trust UK. Sharon Anson i-a prezentat situația copiilor săraci din Tanzania. Similaritatea proiectelor dezvoltate de cele două organizații, cât și faptul că Sharon a invitat-o pe Lidia în Tanzania, a condus la o colaborare pe termen lung. Deoarece mulți părinți și copii români s-au arătat dornici să sponsorizeze copii din Tanzania, am concretizat colaborarea sub forma unui proiect intitulat :
DIRECT PENTRU COPIII SĂRACI DIN TANZANIA.
Din anul 2007 până la finele anului 2012, un număr de 380 de copii tanzanieni au fost sponsorizați de copii și părinți din Romania.

Cum poți să te implici?

Sponsorizează un copil preșcolar/ din ciclul școlar primar, cu 42 lire sterline/an
Sponsorizează un licean, cu 180 lire sterline/an
Suma va fi virată în contul proiectului „Direct pentru copiii săraci din Tanzania’:
Nume : Asociația Benita
Banca : BCR, Bistrița
Contul pentru donații in RON
RO91RNCB0038045893690020
(ATENTIE: a se calcula contravaloarea în lei la cursul de schimb valutar actual, în momentul în care se face plata)
Pentru mai multe informații …
Asociația Benita Bistrița, Mihail Kogălniceanu Nr.29
Cod postal 420034
Email : admin@sponsorizare-copii-tanzania.ro
Tel : 0263-239050
Persoana de contact:
DANA ROŞU – 0744-89.89.85

Sponsorizarea STANDARD { pentru copii preșcolari și școlari din ciclul primar 42 lire sterline/ an }

Vizează copiii preșcolari până la cei care termină ciclul școlar primar. Datorită faptului că încep să meargă la școală foarte târziu, mulți copii ajung să fie adolescenți și să termine ciclul școlar primar târziu. În mod normal, un copil trebuie să înceapă să meargă la școală la vârsta de 7 ani. În ultimi ani s-a introdus echivalentul clasei zero, ceea ce a făcut ca vârsta începerii școlii să scadă la 5- 6 ani. Pentru ca un copil să fie acceptat în programul nostru trebuie mai întâi să fie evaluată situația lui familială. Mulți dintre copiii noștri sunt orfani sau și-au pierdut unul din părinți. Unii au ambii părinți în viață, dar familia lor este foarte săracă. Noi nu suntem de acord cu regula doar un copil dintr-o familie este sponsorizat, noi interpretăm acest lucru drept discriminare.

Așadar, ce asigură banii dumneavoastră copilului ?

Dacă copilul pe care dumneavoastră îl sponsorizați este sub vârsta școlară, el va primi:

• Uniformă și lenjerie intimă, șosete, ghiozdan, caiete pentru școală și creioane/ stilou.
• O alocație pentru papuci, contribuția pentru școală ( la începutul școlii) și achitarea taxelor școlare suplimentare.
• Îngrijire medicală.

Sponsorizarea unui LICEAN 180 lire sterline/ an.

În ultimii ani Tanzania a depus eforturi mari pentru a construi licee. Acest lucru este minunat deoarece oferă mai multor copii oportunitatea de a-și continua educația. Fiecare copil trebuie să participe la examinarea națională pentru a fi admis la un liceu. Dacă copilul este admis, Guvernul îi alocă un loc. Acest liceu poate fi situat în aceeaşi localitate, sau la kilometrii distanță faţă de localitatea natală. Aceasta ne-a pus în situația în care am gândit și programul de sponsorizare pentru liceeni. Frecventarea unui liceu în unele cazuri poate costa mai puțin, în alte cazuri poate costa foarte mult.
Noi continuăm să cheltuim 100% din suma alocată pentru fiecare copil, dar cheltuim mai mult pentru unii copii și mai puțin cu alții, astfel încât toți să aibă parte de oportunități egale. Sperăm ca dumneavoastră să înțelegeți acest lucru şi să nu fie considerat o problemă.
Aşadar, ce asigură banii dumneavoastră copilului?
• Taxe şcolare.
• Uniforme.
• Caiete
• O masă pe săptămână ( dacă copilul nu este înscris în regim de internat) (dacă copilul este înscris în regim de internat va primi un pachet special pentru el)
• Îngrijire medicală
• Club unde își poate efectua temele/ manuale, plata suplimentară pentru unele examene importante.
Toți copiii au parte de consiliere pastorală și sunt vizitați pe la casele lor de către păstorii bisericii locale și voluntarii care conduc cluburi săptămânale pentru copii.

Sari la conținut