Dragi prieteni, 
După aproape 5 ani de încercări, în această vară, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom începe extinderea şi renovarea clădirii unde funcţionează grădiniţa, centrul de zi, centrul de consiliere şi unde avem şi sediul administrativ al asociaţiei pentru toate proiectele noastre. De altfel, este singura noastră clădire din oraş înafara spaţiului închiriat pentru depozit. 
Toate costurile pentru acest proiect se ridică la suma de 145.000 de Euro. Poate unii dintre voi vă întrebaţi de ce ne extindem?  Dacă este necesar într-adevar?  Iată câteva motive:

1. Clădirea are 200 ani vechime şi aşa cum vedeţi în pozele ataşate, acoperişul din ţiglă se exfoliază şi oricât am înlocuit ţiglele, ne plouă înăuntru aşa încât pereţii sunt pătaţi, tencuiala cade, zidul se crapă.
2. Spaţiul pe care-l avem este foarte mic aşa încât nu am putut avea o a treia grupă la grădiniţă. In mod normal copiii sunt împărţiţi în trei grupe de vârstă: grupa mică 3-4 ani, grupa mijlocie 5-6 ani şi grupa pregătitoare unde sunt numai copiii care merg la şcoală şi care au o curriculă specială. In toţi aceşti ani, copiii au fost împărţiţi în doar 2 grupe, în dezavantajul copiilor. De asemenea grupa mică, în mod forţat a avut mereu un număr prea mare de copii ceea ce a făcut munca mult mai grea şi câteodata ineficientă.

Toti copiii noştri sunt din medii defavorizate (săraci, ţigani, părinţi alcoolici, orfani) şi tot ceea ce facem pentru ei este gratuit. De altfel, dacă nu ar fi ajutaţi educaţional, cu mâncare, îmbrăcăminte, încălţăminte, unii părinţi nu şi-ar putea duce copiii la nici o grădiniţă.

3. Copiii de la centrul de zi care sunt înscrişi pe aceleaşi criterii (lipsa condiţiilor de a putea învăţa acasă) şi care vin de la şcoală, mănâncă şi-şi fac temele, stăteau tot timpul pe scaunele şi aplecaţi la măsuţe de grădiniţă, o poziţie a corpului care deformează în timp coloana vertebrală. Asta pentru că nu aveam spaţiu să amenajăm o sală cu mobilier adecvat pentru ei.  

4. Deşi tot mai multe persoane au nevoie de consiliere, nu am avut un spaţiu oricât de mic unde să existe linişte şi să nu fie deranjată şedinţa de consiliere.  

5. De cele mai multe ori (în special în sezonul rece) când copiii aveau activităţi în care doream  să antrenăm şi părinţii sau când organizam cursuri de perfecţionare, trebuia să închiriem un spaţiu pentru care să plătim, deoarece nu aveam nici o sală suficient de mare să putem desfăşura asemenea activităţi.

6. Ultimul punct şi unul foarte important este că noua legislaţie ne impune 8 mc (metru cub) de aer/copil faţă de 2mc cum a fost când am început. Dacă nu mărim spaţiu am putea găzdui maxim 20 de copii în total faţă de 55-60 câţi avem nevoie.

Fiind în centru istoric al oraşului, se impune folosirea obligatorie a unor materiale de construcţie şi anumite standarde, ceea ce ridică puţin costurile faţă de alte zone.

Mulţumim tutuor celor care ne-au oferit sprijinul lor şi au fost alături de noi în toată munca pe care o facem. Dumnezeu să vă binecuvinteze pentru fiecare efort depus şi să simţiţi bucuria de a fi parteneri în ajutarea semenilor în nevoi. Efortul financiar pentru acest proiect este mai mare decât puterile noastre, dar sperăm cu ajutorul lui Dumnezeu să putem vedea şi acest mare obiectiv terminat. Mulţumim de asemenea pentru înţelegerea motivelor care ne-au determinat să luăm decizia de a construi şi mulţumim anticipat tuturor celor care vor fi alături de noi. 

Donatiile se pot face in contul –  RO22RNCB0038045893690001 BCR Bistrita, Cont Asociatie Benita

Pentru numar de telefon vizitati pagina Contact     

                                                                                                                                                                  Lidia Murza

error: Content is protected !!