RAPORT DE ACTIVITATE : 2009

  INTOCMIT DE :POPITAN ADRIANA
                             MICHES ALINA

         ACTIVITATEA GRADINITEI SOCIALE “BENITA” ARE CA SCOP PRINCIPAL ACORDAREA UNOR SANSE EGALE COPIILOR CARE PROVIN DIN FAMILII CU O CONDITIE MATERIALA PRECARA, FAMILII MONOPARENTALE, SAU FAMILII NUMEROASE.
ACTIVITATILE EDUCATIVE CARE SE DESFASOARA CONFORM PROGRAMEI SCOLARE  SI BAZATE PE MATEREIAL CONCRET (SEDINTE, SERBARI, VIZITE, SPECTACOLE), CONDUC LA DEZVOLTAREA COPILULUI SUB ASPECT PSIHIC, COGNITIV, AFECTIV,  MOTRIC.PRIN ACTIVITATILE PLANIFICATE SE URMARESTE O BUNA DEZVOLTARE A COPILULUI, ASTFEL ORGANIZANDU-SE ACTIVITATI ATRACTIVE SI FRUMOASE PENTRU MICII NOSTRI PRESCOLARI, APROAPE IN FIECARE LUNA, PENTRU CA ORICE COPIL INSTRUIT ESTE UN COPIL CASTRIGAT.
         ANUL 2009 INCEPE CU SEMESTRUL LA II- LEA AL ANULUI SCOLAR 2008-2009, CU UN EFECTIV DE 43 DE COPII,. CU O NOUA EDUCATOARE – MICHES ALINA(SUPLINITOARE) SI MULTE OBIECTICE PROPUSE.
GRUPA MARE-ED. MICHES ALINA
GRUPA MICA-ED. POPITAN ADRIANA
         ACTIVITATEA GRADINITEI SE POATE REFLECTA ASTFEL:
• IANUARIE/ FEBRUARIE: CONCURS DE RECITARE DE POEZII “SFARSITUL IERNII ”, DESFASURANDU-SE SI ACTIVITATI SPECIFICE ANOTIMPULUI: CONCURS”CEL MAI FRUMOS OM DE ZAPADA” ;
• MARTIE: “MARTISORUL – SERBARE PENTRU MAME”- ACTIVITATE CE A AVUT CA SCOP IMPLICAREA MAMELOR INTR-UN CONCURS CU COPILASII LOR; DEASEMENEA EDUCATOAREA POPITAN ADRIANA A PARTICIPAT LA CONFERINTA ACSI( ASOCIATIA SCOLILOR CRESTINE) CARE A AVUT LOC LA BUDAPESTA, FIIND PREMIATA PENTRU REALIZAREA UNOR ACTIVITATI IN CARE COPILUL SA COMUNICE MAI MULT CU PARINTII LUI.
• APRILIE: IN CADRUL ACESTEI LUNI CELE DOUA GRUPE AU REALIZAT OBIECTE DECORATIVE DE PASTE SI AU PARTICIPAT LA TARGUL DE PASTE  CU SCOPUL DE A STRANGE FONDURI PENTRU EXCURSIA DE SFARSIT DE AN SCOLAR.COPIII AU REUSIT SA STRANGA O SUMA FRUMOASA.EI S-AU GANDIT SI LA ALTI COPII, SI IMPREUNA AM MERS LA GRADINITA CU PROGRAM NORMAL DIN BUDACUL DE JOS CU NISTE MICI CADOURI, UNDE AU CANTAT SI S-AU BUCURAT DE MICILE CADOURI CU COPULASII DE LA ACEASTA GRADINITA.
• MAI: IN LUNA MAI PRESCOLARII AU AVUT OCAZIA SA MEARGA LA CABINETUL STOMATOLOGIC, INVATAND FOARTE MULTE LUCRURI, DESPRE IGIENA DENTARA: “DINTI FRUMOASI, DINTI SANATOSI”.
• IUNIE: CU OCAZIA ZILEI DE 1 IUNIE, COPIII AU SARBATORI “NOI, COPIII LUMII”.SFARSITUL DE AN SCOLAR SE APROPIA, IAR PRESCOLARII  DIN GRUPA MARE / PREGATITOARE, IMPREUNA CU DOAMNA EDUCATOARE MICHES ALINA AU VIZITAT SCOALA GENERALA NR. 4, PREGATINDU-SE PENTRU O ALTA ETAPA DIN VIATA LOR SI ANUME SCOLARITATEA.TOT IN LUNA MAI AMBELE GRUPE AU PREGATIT SERBAREA DE SFARSIT DE AN SCOLAR, ACESTIA FIIND RASPLATIT PENTRU MUNCA PE CARE AU DEPUS-O PE PARCURSUL ANULUI, CU CADOURI, DAR SI CU RECHIZITE, PENTRU CEI CARE AU MERS LA SCOALA.O ALTA MARE SURPRIZA PENTRU CEI MICI A FOST EXCURSIA LA GRADINA ZOOLOGICA DIN TARGU MURES, UNDE AU AVUT OCAZIA SA VADA MULTITUDINEA DE ANIMALE INTERESANTE  SI NU NUMAI.
          ANUL 2009 A CUPRINS DEASEMENEA SI PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI SCOLAR 2009-2010, IN CARE GRADINITA ISI INCEPE ACTIVITATEA PRIN AMENAJAREA  SI PREGATIREA GRUPELOR PENTRU UN NOU AN PLIN DE ACTIVITATE.
                LA INCEPUTUL ANULUI SCOLAR 2009- 2010, EFECTIVUL GRADINITEI ESTE DE 40 DE COPII:
GRUPA  MARE :ED.POPITAN ADRIANA – 21 PRESCOLARI
GRUPA MICA : ED.MICHES ALINA – 19 PRESCOLARI
• SEPTEMBRIE: “A INCEPUT GRADINITA”- ACOMODAREA COPIILOR CU GRADINITA, PERSONALUL GRADINITEI, APOI LA SFARSITUL LUNII CEI MICI AU DESCOPERIT CUM  SE REALIZEAZA O CARTE, SI AM MERS IN VIZITA LA TIPOGRAFIA REVOX
• OCTOMBRIE: COPIII AU VIZITAT PIATA PLINA DE LEGUME DE TOAMNA, CUMPARAND DE ACOLO DIFERITE LEGUME SI LA GRADINITA AU DESFASURAT O ACTIVITATE GOSPODARESCA SI ANUME “SALATA DE LEGUME DE TOAMNA”.TOT IN ACEATA LUNA , IMPREUNA CU DOAMNELE  EDUCATOARE AU MERS INTR-O MICA EXCURSIE CE A AVUT CA SCOP CUNOASTEREA ORASULUI SI A INSTITUTIILOR IMPORTANTE DIN ORAS.
• NOIEMBRIE: AMBELE  GRUPE AU PARTICIPAT LA TEATRUL DE PAPUSI :”ALBA CA ZAPADA SI CEI SAPTE PITICI”
• DECEMBRIE: IN ACEASTA LUNA PRESCOLARII AU PREGATIT SERBAREA IERNII, SI BINENTELES CA AU FOST RECOMPENSATI CU CADOURI PENTRU FRUMOASA SERBARE .
        OPTIONALUL PE CARE GRADINITA LA ALES, IMPREUNA CU ACORDUL PARINTILOR, ESTE RELIGIA, COPIII FIIND FOARTE INTERESATI SI TOTODATA FOARTE IMPLICATI  DE ACTIVITATILE ATRACTIVE CARE SE DESFASOARA PE BAZA ACESTUIA. EI AU REALIZAT LUCRARI PRECUM : TURNUL BABEL, CURCUBEUL, ANIMALELE CARE AU URCAT IN ARCA LUI NOE.
IN CONCLUZIE , PUTEM SPUNE CA ACTIVITATEA GRADINITEI IN ANUL 2009 A FOST UNA COMPLEXA, DIVERSIFICATA, ATRACTIVA PENTRU CEI MICI.

error: Content is protected !!