Raport de activitate pe anul 2009

Anul 2009 a fost un an plin de provocari pentru noi, un an cu multe schimbari care au  necesitat analiza, cantarire pentru a lua decizii corecte. Inca de la inceputul anului am fost pusi in fata unor situatii aparent fara iesire, cum ar fi  mutarea in doua saptamani a cantinei sociale, dar care, intr-un final s-au rezolvat nesperat de bine.
O alta schimbare majora a fost mutarea depozitului de pe pietonal intr-o zona unde sa avem acces cu masina la orice ora avem nevoie. Am optat pentru o locatie aproape de gara si autogara , avand in vedere faptul ca majoritatea familiilor pe care le avem in evidenta vin si pleaca din aceasta zona.Daca masinile de mare tonaj ar fi avut acces, locul ar fi satisfacut complet nevoile noastre. In schimb spatiul generos de aici face activitatea personalului mai usoara si de asemenea, ne-a permis sa amenajam un Centru de Consiliere pentru tot mai multele nevoi pe fond de criza emotionala si de personalitate.
O alta schimbare majora care presupune si angajare financiara suplimentara substantiala, este preluarea serviciului de asistenta maternala profesionista , pentru copiii preluati de la fostul leagan de copii Bistrita. Datorita faptului ca DGASPC traverseaza ca toate institutiile din Romania perioada de criza si intra sub incidenta hotararii reducerii de personal, am fost pusi in fata uneia din doua alternative:fie sa preluam copiii pe cheltuiala noastra, fie sa fie repusi intr-un centru de plasament. Aceasta insemna sa revenim de unde am plecat cu 5 ani in urma si sa supunem acesti copii traumei rezultate dintr-o scimbare majora. Am decis sa preluam copiii si multumim lui D-zeu pentru credinciosia cu care ne asigura resursele.
Prin Legea 350/2005 am obtinut suma de 27.500 lei , ce reprezinta fonduri nerambursabile din bugetul local. Aceste fonduri sunt acordate de Primaria Municipiului Bistrita in urma analizarii si punctarii proiectelor depuse de catre ONG-urile acreditate.
Anul 2009 a insemnat si un an presarat cu multe inspectii datorita faptului ca exceptand proiectul Centru de consiliere, au fost acreditate sau reacreditate, dupa caz, toate proiectele asa cum veti putea urmari din rapoartele detaliate ale coordonatorilor de proiect.
Acestea ar fi noutati in activitatea anului 2009. Pe langa acestea, se adauga activitatea zilnica ,de rutina, in care sunt hraniti zilnic 76 de copii pe toata durata anului scolar iar in vacanta toti copii participanti la tabara. La toate acestea se adauga familia de la Casa Benita compusa din 9 membri.

Intocmit,
                                                                      Lidia Murza