Contact: 0263 239 050

Chirurgul de origine germană dr. Klaus John, care administrează împreună cu soţia lui, dr. Martina John, un spital misionar în Peru, dar şi o şcoală şi un centru media, s-a aflat, joi, la Bistriţa, pentru a recruta bistriţeni dornici să devină voluntari în Peru, unde peste 80% din populaţie trăieşte într-o sărăcie lucie.

 

La invitaţia doamnei Lidia Murza, preşedintele Asociaţiei Benita, dr. John le-a prezentat bistriţenilor interesaţi de proiectul său spitalul misionar interdominaţional, şcoala şi centrul media pe care le-a înfiinţat, împreună cu soţia sa, în regiunea Curahuasi din Peru.

Într-un interviu acordat Timp Online, domnia sa a spus că a construit încă de acum 10 ani un spital foarte modern pentru descendenţii incaşilor din Peru, iar acum se află în România pentru a căuta voluntari care să lucreze aici, de la medici, asistenţi medicali, până la personal administrativ.

„Am venit să recrutăm voluntari din România care să lucreze împreună cu noi. Până acum, am avut 175.000 de pacienţi pe care i-am tratat la Spitalul Diospi Suyana şi avem nevoie de voluntari fiindcă nu facem faţă. Avem nevoie de medici, asistenţi medicali, de oameni de toate profesiile – dulgheri, oameni de întreţinere, inclusiv contabili. Cei care vor să plece trebuie să înveţe spaniola. Vom înfiinţa la Bistriţa un birou. Vor veni acolo, vor vedea despre ce este vorba şi vom semna un contract pe mai mulţi ani. Important este ca omul să ştie limba spaniolă, să fie susţinut financiar de organizaţii, de prieteni, de cine vrea el şi să vină acolo să muncească pe gratis. Viaţa în Peru nu e scumpă. Foarte uşor se poate descurca cineva cu 500 de euro într-o lună, însă ce e scump e transportul până acolo. Avem deja 53 de misionari din 11 ţări care vin la noi pentru o perioadă de trei ani, şase ani sau chiar pe viaţă. Deocamdată nu avem voluntari români, dar acesta este scopul pentru care ne aflăm aici, să-i găsim”, a spus dr. John.

Chirurgul s-a întâlnit deja cu persoane interesate să facă voluntariat din Oradea, Cluj, Timişoara sau Arad, urmând să mai facă prezentări ale proiectului său la Suceava, Vicov, Botoşani.

„Adevărul este că avem nevoie de orice fel de oameni, indiferent de vocaţie, fiindcă, pe lânghă spital, mai avem şi o şcoală, un centru media. Ne trebuie specialişti în IT, grădinari, oameni care sunt pricepuţi la ceva, cu toţii sunt bineveniţi. Căutăm oameni care vor să ajute. Mulţi dintre cei care vin acolo pierd bani fiindcă pierd din timpul lor, însă ceea ce îi motivează este exprimarea credinţei lor în Dumnezeu. Vin pentru că vor să ajute semeni mai săraci decât ei şi îşi exprimă, în felul acesta, mulţumirea faţă de Dumnezeu”,a  spus dr. John.

În urma prezentărilor pe care le-a făcut până acum în ţara noastră, dr. John a spus că a întâlnit foarte mulţi oameni mişcaţi de ceea ce au văzut şi care au întrebat cum pot ei să ajute. „Noi nu am cerut bani de la nimeni, dar, cu toate acestea, românii au fost dornici să ne ajute cu bani, umiţi de cum am putut face aşa ceva. Până acum, am discutat cu un medic român foarte interesat să ni se alăture şi cu o asistentă. Cred că vom găsi acei 10 voluntari pe care îi căutăm în România”, a spus dr. Klaus John.