Contact: 0263 239 050
CENTRUL DE ZI BENITA
Raport anual
ANUL ŞCOLAR 2013-2014
 
 
 
 
 
 
 
 
 
În perioada anului şcolar 2013-2014, în cadrul Centrului de zi au fost înscrişi copii cu vârstele cuprinse între 8-12 ani. Aceştia au participat la activităţiile Centrului de zi, de luni-vineri, între orele 12.30-16.30.
 
 
 
ACTIVITATEA EDUCAŢIONALĂ
 
 
 
 
Profesorul de sprijin a oferit ajutor copiilor pentru rezolvarea temelor şcolare. În funcţie de nevoile identificate, a lucrat suplimentar cu anumiţi copii. Pentru a aborda într-un mod mai interactiv şi plăcut cititul, s-a derulat proiectul: Cartea, o poartă spre lumea întregă!. Copiii au avut posibilitatea să citească şi să le fie citite poveşti, în modalităţi cât mai ingenioase. S-au organizat şi competiţii în acest sens, care au fost bine primite de copii.
Prin proiectul Little English School…goes on şi în anul şcolar 2013-2014, copiii au fost familiarizaţi cu noţiuni introductive ale limbii engleze.
 
ACTIVITATEA DE SOCIALIZARE ŞI RECREERE
 
Copiii au beneficiat de o excursie la ,,Moara de vânt” ( jud. Cluj) şi de o săptămână de tabără ( la Uriu).
 

În plus, au participat la Târgul de Paşte, au făcut ieşiri în parc, au participat la jocuri în aer liber organizate de asociaţie, au interpretat piesa O lume minunată, pe scena Teatrului de vară.
 
De 1 iunie li s-a organizat o petrecere surpriză, tocmai pentru a încuraja buna dispoziţie şi a crea un cadru în care copiii să relaţioneze pozitiv unii cu alţii.
 
ACTIVITATEA DE CONSILIERE
 
În anul şcolar 2013-2014 am derulat în cadrul Centrului de zi, proiectul Copilul special. Din două în două saptamani, unul dintre copii era ales prin tragere la sorţ, să fie ,,copilul special”. Trei zile copilul special era în centrul atenţiei. El trebuia să fie un exemplu de bun comportament şi la finalul celor trei zile organizam jocuri şi activităţi speciale pentru el. Colegii erau cei care ofereau
încurajări ,,copilului special” şi scoteau în evidenţă trăsăturile pozitive ale acestuia.
Alte activităţi: Testul Desenul Familiei, Cartea Sentimentelor, am discutat despre prietenie (filmul-Pay it forward), am participat la Concursul Judetean de Creatie Decorativa ,, Mamei, in dar!” etc.
 
Pe parcursul colaborării s-a păstrat legătura cu părinţii în diverse moduri: întâlniri faţă în faţă, discuţii prin telefon, şedinţe cu părinţii. Percepţia părinţilor vis a vis de serviciile de care au beneficiat copiii lor a fost evaluată pe baza unui chestionar.
 
Prezentul raport a fost întocmit de către,
Asistent social- LIGIA BOTE