Gânduri la final de an şcolar

Iată că a mai trecut un an şcolar, iar odată cu el încă un an din viaţa noastră. Zilele se scurg repede, parcă aleargă una după cealaltă. Parcă ieri, într-o zi aurită de toamnă, în uşa grădiniţei întâmpinam nişte copii sfioşi, emoţionaţi, unii chiar cu lacrimi în ochi.

Pentru cei mai mulţi dintre copiii, povestea a început frumos: cu o clădire proaspăt remodelată, săli mari şi luminoase, jucării noi. Au lăsat în urmă „altă grădiniţă”, iar în toamnă au găsit una „nou-nouţă”.

Am călătorit împreună cu ei peste anotimpuri, iar drumul nostru s-a înfiripat printre poveşti cu personaje fel de fel, poezii, cifre şi litere, lucruri interesante despre tot ce ne înconjoară si depre tot ce se întâmplă în jurul nostru.

Acum la final de călătorie, privim în urmă şi totul ni se pare atât de simplu. Ne vine să zâmbim.

Educatoare, copii, îngrijitoare, bucătărese, asistente sociale, logopezi, părinţi, emoţii, premii, buchete de flori… Tabloul face parte din atmosfera fiecărui sfârşit de an şcolar şi se pictează în fiecare an în mintea fiecărui copil.

Fiecare an şcolar îşi va pune amprenta asupra copiilor prin experienţele şi noile cunoştinţe acumulate de aceştia, cunoştinţe pe care le vor folosi cu siguranţă în viitor, la grupele mai mari sau la şcoală.

Pentru preşcolari urmează serbarea de sfârşit de an şcolar, care presupune alegerea costumelor, găsirea rolului potrivit pentru fiecare dintre ei.

Deşi căldura soarelui ne invită mai mult ca şi altă data la joacă afară, ne silim mult să facem o demonstraţie pe cinste la serbare, motivaţi de gândul că vacanţa mare va sosi negreşit.

Viitorii şcolari îşi iau rolul în serios, dând sfaturi celor ce rămân la grădiniţă să aibă grijă de fiecare lucru, jucărie sau cărticică.

Cu multă emoţie aşteptăm şi meritata excursie de sfârşit de an, când vom vizita animalele de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş şi fabrica de viori de la Reghin.

Vă mulţumim mult vouă, celor care şi în acest an şcolar aţi muncit cot la cot cu noi şi ne-aţi susţinut în proiectele şi activităşile pe care le-am derulat.

Şi uite aşa… se aşterne semnătura de final a anului şcolar 2011 – 2012.

error: Content is protected !!