Contact: 0263 239 050

Familia este asocierea stabilită în mod natural pentru satisfacerea nevoilor zilnice ale omului (Aristotel)

Uneori, nevoile zilnice ale omului - de hrană, sănatate, nevoile emoţionale, nu pot fi satisfăcute din cauza faptului că membrii familiei nu au resurse suficiente. Asociaţia de Ajutorare a Copiilor Benita, prin serviciul Familii în dificultate, identifică astfel de familii şi vine în întâmpinarea nevoilor lor prin suplimentarea resurselor, astfel încât familia să poată funcţiona la parametri normali şi să-şi îndeplinească rolul în societate.
Motivele pentru care familia întâmpină dificultăţi de ordin material sunt diverse. Dintre acestea, amintim lipsa resurselor materiale, investirea resurselor existente în lucruri dăunătoare (alcool, tutun, etc.) sau în lucruri de maximă importanţă de care persoana este dependentă (medicamente, asistenţă medicală etc).


Serviciul Familii în dificultate al Asociaţiei  de Ajutorare a Copiilor Benita se adresează familiilor cu probleme sociale din municipiul Bistriţa şi judeţul BN. Familiile sunt luate în evidenţă în urma anchetei sociale şi pe baza unor criterii stabilite de asociaţie. Serviciul vizează în special familiile monoparentale, familiile cu mulţi copii, cu venituri reduse, care au în componenţă membri cu probleme de sănătate sau cu un anumit grad de handicap. Prin serviciile noastre, acordăm ajutor material, financiar (în situaţii speciale), moral, emoţional şi facilităm accesul la asistenţă medicală (dacă este cazul).