“Cinstește pe cei bătrâni, căci poți ajunge și tu bătrân.

Proverb românesc

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice – 1 octombrie, Asociația de ajutorare a copiilor Benita și Grădinița Socială cu Program Normal Benita, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și Fundația Principesa Margareta a României a organizat, alături de alte instituții din întreaga țară, a 7-a ediție a Campaniei naționale de voluntariat „Flori pentru Suflet”.

La nivel național, în perioada 27 septembrie – 7 octombrie, peste 60 de ONG-uri din toată țara, instituții publice, instituții de învățământ, companii sau voluntari au susținut mesajul unei bătrâneți demne pentru vârstnicii din România prin oferirea de flori și gânduri bune seniorilor.

La Bistrița, acțiunea a avut loc în 1 Octombrie și cu această ocazie, 75 de copii au distribui peste 250 flori bătrânilor pe care i-au întâlnit la Căminul pentru persoane vârstnice Bistrița, în parcul municipal și pe pietonalul Liviu Rebreanu.

Copiii de la Grădinița Socială cu Program Normal Benita și copiii beneficiari ai Centrului de Zi Benita au transmite persoanelor vârstnice atenția, aprecierea și mulțumirea, print-un gest mic, izvorât dintr-o inimă mare de copil.

La nivel mondial, din ce în ce mai mulți vârstnici sunt afectați de izolare socială și singurătate.  În România, conform unui studiu realizat de GfK pentru Fundația Principesa Margareta a României, unul din doi vârstnici din România este afectat de singurătate sau trăiește sentimentul inutilității.

error: Content is protected !!