ASOCIATIA DE AJUTORARE A COPIILOR BENITA                                                     

Gradinita Sociala Benita, ca si  proiect al Asociatiei de Ajutorare a Copiilor “Benita”, a fost gandit sa ofere servicii educative, materiale si spirituale acelei categorii de copii care ar fi fost privata de educatie din pricina faptului ca familiile lor nu-si permit cheltuielile ce prevad frecventarea unei gradinite obisnuite.

          Gradinita Sociala “Benita” si-a construit o buna reputatie prin calitatea actului educativ si grija acordata copiilor proveniti din familii cu posibilitati materiale reduse, defavorizati din punct de vedere social, copii aflati in plasament sau copiii de etnie rroma. 

 

Ca si educatoare la grupa mare-pregatitoare, principala mea preocupare este pregatirea copiilor pentru viaţa sociala viitoare, atat din punct de vedere fizic cat si intelectual, acest lucru punand in prim plan copilul, caruia trebuie sa ii asiguram un mediu educational adecvat, stimulandu-l intr-o invatare continua, dar si spontana.

          Cei 20 de copii care formeaza in acest an colectivul grupei sunt disciplinti si manifesta interes pentru lucruri noi. Cu toate acestea prescolarii provin din medii sociale diferite, cu un climat afectiv mai putin prielnic, familii de rromi si familii cu probleme sociale. Aceasta categorie de copii este deficitara din punct de vedere afectiv. Ei vin la gradinita, unde noi incercam sa le oferim un climat cald, familial, primesc o masa calda si socializeaza cu alti copii. Nu putini sunt cei care in gradinita servesc singura masa din zi sau primesc o imbratisare sau o vorba buna, lucruri de care nu au parte in familie. Ne bucuram pentru cei care se gandesc sa faca o bucurie si acestor copii trimitandu-le un cadou si odata cu acesta ii învata pe acesti micuti ce inseamna “a darui”. 

educatoare- Claudia Murza

 

Anul acesta scolar a adus numeroase surprize placute pentru mine ca si educatoare cat si pentru viitori prescolari ai grupei mici, pe care am hotarat sa o numim “Buburuzele”.     Dupa o perioada scurta de timp, am descoperit in acesti copii de 3-5 ani, receptivitate, dorinta de a munci pentru a realiza cat mai bine sarcina incredintata. O surpriza placuta a fost si pentru copii sa descopere faptul  ca gradinita nu este un loc in care sunt “parasiti” de parinti, ci un loc in care pot sa se joace si sa invete multe lucruri noi.

      Jocurile organizate in grupa i-a ajutat la inceput sa se cunoasca iar apoi i-a transformat in prieteni care mereu se joaca impreuna.

 

 

   Printre activitatile desfasurate in aceasta perioada de toamna amintim vizita in parcul orasului, acoperit de covorul de frunze viu colorate. Anotimpul toamna a imbogatit grupa noastra aducand  multe bunatati, fructe si legume, pe care acum si noi cei mici stim sa le deosebim. Vizita in piata de legume si fructe a facut mai mare bucuria sosirii acestui anotimp roditor. In piata fiecare  prescolar a primit cate un mar proaspat, fiind incurajati sa nu uite importanta fructelor in alimentatia zilnica. 

       In activitatile desfasurate in aceasta perioada am invatat  cine e cel mai puternic  din intreaga lume, pentru ca El a creat toate lucrurile. Cand ii intreb cine e cel mai puternic? toti raspund  intr-un glas: Dumnezeu! astfel ii multumim lui D-zeu pentru anotimpul toamna si pentru toate roadele ei.

      Surprizele inca nu s-au sfarsit ci vor continua de-a lungul acestei calatorii cu grupa “Buburuzelor”, desi stim sa spunem :Multumesc! sau te rog frumos…mai sunt multe lucruri care trebuie invatate de noi cei mici.

        Prin faptul ca sunt incurajati in actiunile pozitive pe care le desfasoara, corectati atunci cand gresesc si mereu inconjurati cu dragoste, ii face pe copii sa astepte cu nerabdare urmatoarea zi  de gradinita. 

 

 educatoare– Alina Miches

 

 

 

 

Centrul de zi Benita ar putea fi descris ca fiind un loc cald, pentru ca este locul unde atunci cand ne intalnim, pe fetele noastre apare un zambet care exprima bucuria de a ne revedea.

Aici vin 11 elevi, cu varsta cuprinsa intre 12 si 14 ani, ca sa primeasca ajutor la teme si sa manance pe saturate o gustare calda. Dar tot aici, elevii sunt invatati sa salute, sa respecte, sa se roage, sa fie multumitori si responsabili, iar atunci cand este necesara o munca suplimentara pentru a intelege anumite tipuri de exercitii, sa o faca cu drag.

Se simte rezultatul muncii noastre prin notele tot mai bune ale elevilor, prin atitudinea acestora, dar si din discutiile cu cadrele didactice si parintii

profesor– Adriana Scripet

 

error: Content is protected !!