A fost odată o regină care a adunat toți copiii și i-a adus la castelul ei (Grădinița Socială cu Program Normal ” Benita”), oferindu-le multă iubire, dragoste și un adăpost. Aceștia vin la  grădiniţă să se joace împreună, să petreacă, să înveţe, să se bucure de copilărie. Zâne blânde şi iubitoare îi primesc cu braţele deschise, şi cu baghetele fermecate, le deschid uşi ale căror încăperi n-au fost niciodată văzute de prichindei. Încă de la intrare, jucăuşii sunt întâmpinaţi cu urarea “Bine aţi venit !

La castelul reginei în această toamnă au pășit plini de emoție, preșcolarii grupei mici, ”Broscuțe vesele”, conduși fiind de zana educatoare Claudia Murza. Chiar dacă despărțirea de părinți a fost cu lacrimi pentru cei mici, în scurt timp s-au adaptat la mediul din grădiniță. Grupa mijlocie ”Fluturașii zglobii” este condusă de zana educatoare Estera Dumitru iar grupa mare ”Culorile magice” de zana educatoare Simona Rauca. Copiii din grupa mijlocie și din grupa mare au fost familiarizați cu mediul din grădiniță și nu au avut probleme la începrea noului an școlar.

La Grădinița Socială PN “Benita” totul e minunat, e poveste, măsuţe mici şi scăunele, jucării nenumărate, cărţi frumos colorate, dar şi unelte de lucru -creioane fermecate, forfecuţe, toate rânduite cu grijă. Aici prichindeii jucăuşi comunică prin joc, acel limbaj universal al copilăriei. Se leagă prietenii ce ţin uneori o viaţă. Ajutaţi de zâne descoperă tainele matematicii sau gustă din bogăţia de forme şi culori a naturii. Aici e destul să-ţi doreşti, şi poţi să călătoreşti pe aripi de vânt în lumea magică a poveştilor. Primele doua săptămămâni din grădiniță au început cu evaluare inițială, care are drept scop stabilirea nivelului de pregătire a preșcolarului și care se realizează oral, scris (fișe), activități practice. Grădinița Socială PN “Benita” se axează pe dezvoltarea globală a preşcolarilor în toate domeniile, cu accent pe educaţia centrată pe copil prin respectarea drepturilor acestuia, prin cunoaşterea şi respectarea nevoilor şi intereselor individuale, prin respectarea ritmului propriu de dezvoltare, oferind experienţe de învăţare din diverse domenii experienţiale. Grădinița promovează incluziunea socială luând în considerare nevoile educaționale individuale specifice copiilor, evitând exprimările și prejudecățile de tip discriminator și celebrând diversitatea, centrându-și demersurile educaționale pe nevoile familiilor.

Ca o noutate în oferta de optional, este șahul care va fi desfașurat la grupa mare și la grupa mijlocie.

După cum bine se știe familia este factorul primordial în educarea unui copil și educația începe în familie, de aceea Grădinița Socială PN “Benita” pune accent pe parteneriatul Familie- Grădiniță și se bucură de o colaborare reușită. De asemenea un triunghi ideal ar fi Biserica-Familie-Grădiniță/Școală, de aceea ne dorim ca familiile să îndrepte copiii spre Biserică și împreună să le transmitem valori morale creștine.

Un an nou școlar luminos!

                                                                           Estera Dumitru – profesor invatamant prescolar